sek
eur
 
sek
eur
usd
 
0 produkt(er) - 0 kr
till kassan
Hem

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 39

Hur det gick på prospekteringen

Det kom ett 30-tal guldgrävare, både surdegar och blåbär. Med sej hade de 3 dredgar, 1 highbanker, rännor, pannor, hendersonpumpar och en hel dej ännu vanligare guldgrävargrejor. Vi drog iväg i ett dussintal bilar till en plats i skogen och sedan gick vi ett par hundra meter till "korsningen" av Ullaberg och Emån. Väl framme, började provvaskningar utefter Emåns stränder. Folk med guldspjut konstaterade snabbt att guldet fanns i hela området, i ett lager c:a 30 cm under Emåns botten.
Första "anfallet"..
 
samma "anfall" - uppströms.
När någon hade hittat guld, så kom Rolf med en dredge för att suga upp mera grus på det aktuella stället. Koncentratet lämnades sedan över, för att finvaskas, till den som hade pekat ut hålet. Dredgen flyttades sedan till ett annat ställe osv.
 
Vaskningarna fortsatte till fram på eftermiddagen.
 
Lilla Hanna hittade inget guld.

På kvällen var det VM i guldvaskning. Det gick bra, tycker jag. (Vi kommer att ha flera VM i guldvaskning i Ädelfors. Om vi hinner med så ska vi ha ett VM varje lördagskväll.) Efter VM:et blev det grillning i vanlig ordning.

 

Dagen efter så fortsatte prospekteringen längre uppströms i Emån och många tyckte att det var mera och lite grövre guld där.

Frampå eftermiddagen steg vattnet plötsligt i Emån och 3 man + 1 barn blev strandsatta på "fel" ställe. Stor dramatik. De fick senare "räddas" av Pia och Kathe med hjälp av kanot.
 
Fikapaus invid Emån. Kathe och Pia ordnade med det. Tack!

Hur det gick på VM:et ???
Jo, Peter Bengtsson kom 3:a, "Rasmus" kom 2:a. Min blygsamhet förbjuder mig att tala om vem som vann. Men - roligt vara det ...

 

Very best,
Guldis

Om oss
Kundtjänst
Mitt konto
Kontakta oss
Hem