Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Minelab Explorer SEMinelab Explorer SEMinelab Explorer SEMinelab Explorer SE
  • Minelab Explorer SE
  • Minelab Explorer SE
  • Minelab Explorer SE
  • Minelab Explorer SE

Minelab Explorer SE

Art. nr: 10003

OBS - Begagnad och genomgången 

 

Explorer är en av våra mest kompetenta metalldetektorer som kan praktiskt taget allting. Den går mycket djupt och har en närmast oöverträffad diskriminering. 
Detektorn söker med 28 olika frekvenser - samtidigt!

 

Metalldetektorn hittar ett häftstift på 21 cm, ett silvermynt på 39 cm och ett litet brunnslock på 96 cm. Fler djupsiffror, se Specifikation här ovan. 

 

 

Lämplig för:

Arkeologi.

Smycken och mynt.

Och nästan allt annat utom under vatten. 

Läs mer
Beställningsvara, 3-4 dagar (0)
11.500 kr

Produktbeskrivning

Fördelar:

Explorer är en mycket kompetent detektor. Den kan (nästan) allting. Hittar både stora och små föremål, djupt nere i marken. Den har en otroligt bra diskriminering!

Varje metallföremål i marken har en egen "elektrisk signatur" eller "fingeravtryck". E-Trac kan särskilja på 1.500 olika signaturer. Detektorn kan ställas in så att den bara ger signal på vissa föremål, som t ex silvermynt och/eller guldringar. Du kan också blockera vilka slags föremål som du inte vill att den ska ge signal på, som t ex ölringar, och då gör den inte det!

Explorer är mycket enkel att komma igång med. Tryck på On-knappen i 3 sekunder. Då startar den automatiskt med grundinställningen och den är klar för att detektera! 

Explorer har mängder av funktioner och finesser som du kommer att ha nytta av. Detta är en  av de bästa metalldetektorerna som går att få tag på!

Nackdelar: Ska Explorer:s alla fördelar utnyttjas fullt ut så måste du läsa manualen. (Den finns på både svenska och engelska.) 

Fler för- och nackdelar:
Innan vi räknar upp alla finesser och allt som detektorn kan, så kan vi tala om att Explorer är mycket lätt att komma igång med. Om du tycker att det är besvärligt med alla inställningar - t ex om du är nybörjare - så kan du bara trycka på en knapp. Då ställer E-Trac in sej själv, enligt en grundinställning som teknikerna på fabriken rekommenderar. Sedan är det bara att tuta och köra. Alltså - Vem som helst kan använda detektorn efter några sekunder.

Först och främst så hittar Explorer föremål mycket djupt och har en suverän diskriminering. 

Displayen visar vad för slags föremål som gett signal: Antingen som en symbol (t ex ett mynt, en ölring eller en spik osv, osv. Det finns många symboler). Eller som nummer (det finns 32 nummer för föremålets elektriska ledningsförmåga och 32 nummer för dess magnetiska egenskaper). Eller som en korsruta, vars 2-dimensionella läge på displayen talar om för dej vad det är för ett föremål som du har hittat.

Du kan enkelt "lära" detektorn olika föremåls elektriska egenskaper, s.k. fingeravtryck. Du kan sedan låta detektorn reagera bara på dessa föremål, medan den fullkomligt struntar i allt annat. Eller, du kan låta detektorn filtrera bort signaler från just dessa föremål och leta efter allt annat.

Den har 6 inbyggda minnesfack i sin dator (jo, den har en egen inbyggd dator) där du kan lagra 6 olika föremåls fingeravtryck. 

Explorer arbetar på inte mindre än 28 frekvenser - samtidigt !!!  Detta gör att Explorer med mycket stor säkerhet kan avgöra vad det är för slags föremål som den får signal ifrån. Resultatet visas då på detektorns display och du kan då bestämma dej för om du vill gräva upp föremålet eller inte.

Det går att göra en stor mängd inställningar - och spara dessa i detektorns minne. Detta, för att anpassa detektorn just för dina önskemål. Det finns så många inställningar och kombinationer av dessa, att vi inte kan räkna upp dem alla här. När du väl lärt dej vad E-Trac är kapabel till, har du en metalldetektor som du kommer att få stor glädje av i många, många år.

 

Displayen är stor och lättläst. Den har belysning så att du kan se den även när det är mörkt.


Det finns en mätare på displayen som visar hur djupt föremålet finns.


Den har finsökningsfunktion (pinpoint)


Automatisk och/eller manuell markavstörning


Sökspolen är vattentät och den kan doppas ner till omkring 1 meter under vattenytan.


Explorer är ergonomisk. Du kan använda detektorn länge utan att bli trött.


Uppladdningsbara Nickel-Metallhydrid batterier ingår.
Batterierna räcker omkring 14 timmar. På Explorer´s display visas hur mycket liv som det finns i batterierna. Extra batterihållare (där du kan ha reservbatterier) ingår. Batteriladdare för 240 Volt ingår. Laddare, 12 Volt (cig-tändaruttaget i bilen) finns som extra tillbehör.


Inbyggd högtalare. Hörlurar ingår.

 

3 års garanti.
Svensk (och engelsk) bruksanvisning. (Det underlättar, för originalmanualen är skriven på rätt så avancerad engelska).

Häftet "Metalldetektor - praktiska råd och tips", ingår.

DVD-skiva med en svensk film om hur man detekterar, ingår.
DVD-skiva med en engelsk manual om Explorer, ingår.


Nu vill vi inte räkna upp fler fördelar (även om det finns många fler). Det kanske bara uppfattas som skryt.

 
Vi säljer inte några "nedbantade lågprisdetektorer". Våra är kompletta, med allt som kom med ifrån fabriken.