Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Minelab E-TracMinelab E-TracMinelab E-TracMinelab E-TracMinelab E-Trac
  • Minelab E-Trac
  • Minelab E-Trac
  • Minelab E-Trac
  • Minelab E-Trac
  • Minelab E-Trac

Minelab E-Trac

Art. nr: 417

E-Trac är en av våra mest kompetenta metalldetektorer som kan praktiskt taget allting. Den går mycket djupt och har en närmast oöverträffad diskriminering.
Detektorn söker med 28 olika frekvenser - samtidigt!

 

Metalldetektorn hittar ett häftstift på 21 cm, ett silvermynt på 39 cm och ett litet brunnslock på 96 cm. Fler djupsiffror, se Specifikation här ovan.

 

En stor fördel är att E-Trac har en USB-kontakt som kan anslutas till din dator (PC) och ladda ner nya inställningar för att optimera detektorn.

 

Lämplig för:

Arkeologi.

Smycken och mynt.

Och nästan allt annat utom under vatten. 

Finns i lager (1)
18.125 kr

Produktbeskrivning

Fördelar:

E-Trac är en mycket kompetent detektor. Den kan (nästan) allting. Hittar både stora och små föremål, djupt nere i marken. Den har en otroligt bra diskriminering!

Varje metallföremål i marken har en egen "elektrisk signatur" eller "fingeravtryck". E-Trac kan särskilja på 1.500 olika signaturer. Detektorn kan ställas in så att den bara ger signal på vissa föremål, som t ex silvermynt och/eller guldringar. Du kan också blockera vilka slags föremål som du inte vill att den ska ge signal på, som t ex ölringar, och då gör den inte det!

E-trac är mycket enkel att komma igång med. Tryck på On-knappen i 3 sekunder. Då startar den automatiskt med grundinställningen och den är klar för att detektera!

Den har en USB-kontakt, så att du kan ansluta din E-Trac till din dator (PC). Då kan du ladda ner (eller upp) nya inställningar, som tillverkaren och andra användare utvecklat, för att ytterligare förbättra din detektor.

E-Trac har mängder av funktioner och finesser som du kommer att ha nytta av. Detta är en  av de bästa metalldetektorerna som går att få tag på!

Nackdelar: Ska E-Trac:s alla fördelar utnyttjas fullt ut så måste du läsa manualen. (Den finns på både svenska och engelska.)

Fler för- och nackdelar:
Innan vi räknar upp alla finesser och allt som detektorn kan, så kan vi tala om att E-Trac är mycket lätt att komma igång med. Om du tycker att det är besvärligt med alla inställningar - t ex om du är nybörjare - så kan du bara trycka på en knapp. Då ställer E-Trac in sej själv, enligt en grundinställning som teknikerna på fabriken rekommenderar. Sedan är det bara att tuta och köra. Alltså - Vem som helst kan använda detektorn efter några sekunder.

Först och främst så hittar E-Trac föremål mycket djupt och har en suverän diskriminering.

Displayen visar vad för slags föremål som gett signal: Antingen som en symbol (t ex ett mynt, en ölring eller en spik osv, osv. Det finns många symboler). Eller som nummer (det finns 32 nummer för föremålets elektriska ledningsförmåga och 32 nummer för dess magnetiska egenskaper). Eller som en korsruta, vars 2-dimensionella läge på displayen talar om för dej vad det är för ett föremål som du har hittat.

Du kan enkelt "lära" detektorn olika föremåls elektriska egenskaper, s.k. fingeravtryck. Du kan sedan låta detektorn reagera bara på dessa föremål, medan den fullkomligt struntar i allt annat. Eller, du kan låta detektorn filtrera bort signaler från just dessa föremål och leta efter allt annat.

Den har 6 inbyggda minnesfack i sin dator (jo, den har en egen inbyggd dator) där du kan lagra 6 olika föremåls fingeravtryck.

E-Trac arbetar på inte mindre än 28 frekvenser - samtidigt !!!  Detta gör att E-Trac med mycket stor säkerhet kan avgöra vad det är för slags föremål som den får signal ifrån. Resultatet visas då på detektorns display och du kan då bestämma dej för om du vill gräva upp föremålet eller inte.

Det går att göra en stor mängd inställningar - och spara dessa i detektorns minne. Detta, för att anpassa detektorn just för dina önskemål. Det finns så många inställningar och kombinationer av dessa, att vi inte kan räkna upp dem alla här. När du väl lärt dej vad E-Trac är kapabel till, har du en metalldetektor som du kommer att få stor glädje av i många, många år.

 

Finessen med E-Tracs USB-kontakt: Olika områden, runt om i världen, har olika markförhållanden. Om du t ex ska åka till ett ökenområde i Australien för att leta guldklimpar, så kan du - på Internet - ladda ner andra E-trac:s användares redan förfinade inställningar för det området. Dina egna specialinställningar, för att t ex leta smycken och mynt på en badstrand i Sverige, kan du dela med dig av till andra - om du vill.

 

Displayen är stor och lättläst. Den har belysning så att du kan se den även när det är mörkt.


Det finns en mätare på displayen som visar hur djupt föremålet finns.


Den har finsökningsfunktion (pinpoint)


Automatisk och/eller manuell markavstörning


Sökspolen är vattentät och den kan doppas ner till omkring 1 meter under vattenytan.


E-Trac är ergonomisk. Du kan använda detektorn länge utan att bli trött.


Uppladdningsbara Nickel-Metallhydrid batterier ingår.
Batterierna räcker omkring 14 timmar. På E-Trac´s display visas hur mycket liv som det finns i batterierna. Extra batterihållare (där du kan ha reservbatterier) ingår. Batteriladdare för 240 Volt ingår. Laddare, 12 Volt (cig-tändaruttaget i bilen) finns som extra tillbehör.


Inbyggd högtalare. Hörlurar ingår.

 

3 års garanti.
Svensk (och engelsk) bruksanvisning. (Det underlättar, för originalmanualen är skriven på rätt så avancerad engelska).

Häftet "Metalldetektor - praktiska råd och tips", ingår.

DVD-skiva med en svensk film om hur man detekterar, ingår.
DVD-skiva med en engelsk manual om E-Trac, ingår.


Nu vill vi inte räkna upp fler fördelar (även om det finns många fler). Det kanske bara uppfattas som skryt.

 
Vi säljer inte några "nedbantade lågprisdetektorer". Våra är kompletta, med allt som kom med ifrån fabriken. 


          

 

 

 

 

 

 

Produktspecifikation
Stort guldkorn 4 mm För litet. 0 Häftstift 21 Gevärskula 32 mm 36 Silvermynt 21 mm 40 75 mm vanlig spik 46 100 mm vanlig spik 49 Vanlig morakniv 50 Gränsrör 38 mm 80 Brunnslock/Däxel 96 Stora metallföremål Ner till 150 Teknologi FBS Full Band Spectrum Frekvenser 1.5 - 100 samtidigt Diskriminering Variabel, många och mycket avancerade diskrimineringslägen Inbyggda minnesfack Ja, för dina egna, specifika inställningar Sökspole Rund, 27,5 cm Dubbel D Variabel känslighet 1 Pinpoint 1 Volymkontroll 1 Markbalansering Automatisk och/eller manuell Tonkontroll Flera möjligheter. Variabel (eller fast) för olika föremål Siffer & grafisk display 1 Belyst display 1 Fler finesser & möjligheter Ja, många fler ... Detektorn kan delas i 4 delar Detektorns vikt 1,6 kilo (utan batterier och hörlurar) Största längd, utdragen 138 Minsta längd, ihopskjuten 106 Batterityp 12 Volts laddningsbart NiMH batteri (ingår) Batteritid, NiMH-batteriet 14 Batteriladdare för NiMH-batt Ja, ingår Extra batterikassett Ja, 8 st. 1,5 Volts AA batterier Batteritid, alkaliska batterier 18 Varning för svaga batterier 1 Kartongens storlek 54 X 41 X 14 Total fraktvikt 5,3 Bruksanvisning Ja. Svenska och engelska Hörlursuttag 1/4" - 6,35 mm, mono/stereo Hörlurar Ja, ingår i E-Trac. Fabrikat Koss Inbyggd högtalare Ja Vattentät Ja - upp till elektroniklådan (som inte är vattentät)
 
Ladda ner fil