Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Gold Rush tour 2023 AustraliaGold Rush tour 2023 AustraliaGold Rush tour 2023 AustraliaGold Rush tour 2023 AustraliaGold Rush tour 2023 Australia
  • Gold Rush tour 2023 Australia
  • Gold Rush tour 2023 Australia
  • Gold Rush tour 2023 Australia
  • Gold Rush tour 2023 Australia
  • Gold Rush tour 2023 Australia

Gold Rush tour 2023 Australia

Art. nr: 712
Äntligen - årets drömresa till guldfälten i Victoria, Australien.
 
Avresa Stockholm 4 april och Hemma igen den 19 april
 
På begäran gör Guldström en ny Guldsafari till Australien och denna gången erbjuder vi 20 platser till Bendigo i 2 veckor och april månad är det behagligaste vädret på guldfälten.
 
8 platser är redan bokade. 

 

Finns i lager (12)
46.200 kr

Produktbeskrivning

Vi kommer att flyga från Stockholm den 4 april och är hemma igen den 19 april. Vi flyger med Qatar Air via Doha och landar i Melbourne. Där har vi hyrbilar som väntar och vi åker upp till ett hotel i Bendigo där vi kommer att bo i dubbelrum med frukost.
 
Hotellet vi kommer att bo på:
Quality Hotel Lakeside
286 Napier Street
Bendigo 
Victoria  Australia 
Vi valde detta eftersom det blir mera bekvämt för oss alla och utbudet av mat och pubar är större i Bendigo.
 
Bendigo har ca 100.000 invånare så vi hittar det alla affärer och bekvämligheter där. Staden Bendigo är byggd direkt på guldfälten och grundades som guldgrävarstad och sedan 1853 utvanns i omgivningarna guld för 2 miljoner pund årligen. En av victorias rikaste städer på guldfälten och där skall vi bo.

Vi ska gräva guld, både med metalldetektorer och även vaska fram guld med vaskpanna och vaskränna. När det gäller metalldetektorer så är det bara Minelabs GPX/GPZ/SDC som fungerar bra och i skrivande stund så håller vi på att förhandlar om priser om man vill hyra en detektor om man inte har eller vill köpa en egen Minelab Pulsdetektor.

Vi kommer naturligtvis att vara fria att åka vart vi vill inom området och egna ideér är välkomna, vi åker dit för att hitta guld och om man har egna önskemål så går det bra så länge man håller sig inom Australien regelverk.
 
I Australien så behöver man en "Miners Right" och den ger dig tillstånd att gräva guld och använda metalldetektor i 10 år på "Public Land" och ungefär 50% av all mark är "Public Land".
Det går även att gå in på "Private Property" om man först har gjort en överenskommelse med markägaren och då brukar man dela i olika procent på guldet man hittar.

Nu har Guldström många kontakter i Australien och en av våra vänner Lars är med och hjälper oss. Lars har bott i Melbourne sedan 1980-talet och är en passionerad Detektorist/Guldgrävare med huvudet på skaft och en bakgrund inom elektronik och Lars kan det mesta om guld i Victoria. Lars är med oss och kommer att hjälpa till med olika saker.

Minelab ligger i Adeladie och de kommer att hjälpa oss med olika tips och även med träning så att vi kommer igång ordentligt med våra detektorer och vi kommer att göra en dags träning med Minelab på guldfälten så att ni får ut så mycket som möjligt av era detektorer.

Vi kommer även att vara med när Lars detektorklubb har sin stora påskträff 2020 ute i bushen på guldfälten och det brukar vara 50 medlemmar från klubben som åker ut och campar och detekterar och har fest i dagarna tre. Det blir en av de stora aktiviteterna vi gör och då kommer vi att hitta guld och eftersom vi blir så många så kanske vi kan hitta en större nugget med.
Tanken med klubbträffen är att vi skall lära oss av de andra och även få värdefulla tips på bra områden som vi själva sedan kan undersöka.
 
Och om man vill så är detta ett utmärkt tillfälle att sova i tält ute i bushen, en stor upplevelse att sova under stjärnorna vid en lägereld på guldfälten.

Det finns även flera bra guldförande bäckar och vattendrag där vi kommer att vaska guld med vaskpanna, vaskränna och hendersonpump och man kommer att hitta mycket guld och kanske även någon större "Pickers" så vi kommer även att vaska guld om ni vill.

Guldström gör denna resan tillsammans med Rex Travel i Stockholm och vår man heter Mats Skagerlind. Eftersom resan betalas till Rex Travel så gäller alla försäkringar och flygresa, hotell och hyrbilar går via Rex Travel och blir det några problem så har vi Mats hemma i Sverige som hjälper till.
 
Vi har gjort samma resa förut och det var riktigt lyckat så ni kan känna er säkra med oss.
Om man nu vill ändra på sin flygrutt eller stanna längre i Australien så går det utmärkt det är bara att prata med Mats på Rex Travel.

Vill du åka med?

Mejla eller ring till Rolf Guldström.
Mobil 0702845116
E-post rolf@guldstrom.se