Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
NybörjarsatsenNybörjarsatsenNybörjarsatsenNybörjarsatsenNybörjarsatsen
  • Nybörjarsatsen
  • Nybörjarsatsen
  • Nybörjarsatsen
  • Nybörjarsatsen
  • Nybörjarsatsen

Nybörjarsatsen

Art. nr: 135

Nybörjarsatsen innehåller allt du behöver för att lära dig hur du vaskar guld, till och med guldsand.

 

När du lärt dig att vaska, vilket går lätt med allt det som finns i nybörjarsatsen, så kan du ge dig ut i skog och mark för att hitta "ditt eget Eldorado".

Finns i lager (45)
693 kr

Produktbeskrivning

Nybörjarsatsen innehåller:


2 stycken Klondike Special
Vaskpanna av superplast, som är otroligt stark. Den väger bara 300 gram och flyter förstås, om den skulle råka tappas i vattnet. Diameter 36,5 cm, djup 8 cm. Pannan har en gnistad, lite "rå" yta. Den har fem djupa guldfällor, som effektivt fångar allt guld. Detta är säkerligen den bästa vaskpanna som någonsin tillverkats och vi är stolta och glada över att den är så omtyckt. Detta är vår mest sålda vaskpanna. Klondike Special är den enda pannan som inte behöver skrubbas ren innan den används.

Standardfärg är blå. (Du får meddela oss om du vill ha svarta eller gröna pannor istället.)

 

En sikt

Helt av slitstark plast, med 10 X 10 mm. maskor i botten. Sikten används för att sikta bort sten, grovt grus och för att snabbt och effektivt sönderdela lerklumpar och växtdelar. Vaskningen går sedan dubbelt så fort. 


QR länkar till filmer om guldvaskning på svenska
En 15 minuters film på svenska, som klart och tydligt visar hur man vaskar guld med vaskpanna och hur man riggar upp och kör en vaskränna. Filmen är inspelad "rakt av", utan några som helst finesser eller krumbukter.Den visar enbart hur man använder panna och ränna. Om du är nybörjare och vill lära dej på egen hand hur man vaskar så är detta den absolut bästa hjälp du kan få! Utan tvekan.   

Guldvaskning-starthäfte
Finns som nedladdningsbar PDF länk här till höger.

Torra fakta om guld.
Var ska man leta?
Hur man hittar bra ställen.
Hur man vaskar.

Finvaskning.
Andra hjälpmedel än vaskpannan.
Är det guld eller inte?

Om inmutningar.
Guldkarta över Sverige.
Hur och var man lär sej mera.
24 sid. 27 bilder.

Guldsand
Guldsand i en plasttub. Den innehåller lite sand och 10 st. äkta, handvaskade, naturliga, guldkorn. Innehållet i plasttuben blandar du ut i c:a 1 - 2 liter vanlig sand (som du skaffar fram själv). När du på detta sätt gjort sanden guldförande, kan du öva guldvaskning och bli "bekant" med hur guldkorn uppför sej i en vaskpanna. Med denna guldsand kan vaskning tränas, om och om igen.Tips: Öva vaskningen över eller i en balja eller liknande. Skulle du råka vaska ur guldkorn ur vaskpannan, så vet du var du kan få tag på dom igen ...

Lupp

En klassisk och prisvärd urmakarlupp, när du vill titta på dina stenar och guldkorn. 7,5 gångers förstoring.

2 stycken Pipetter

Ett mycket behändigt verktyg, som används till att suga upp små guldkorn ur vaskpannan. Guldet kan sedan föras över till burk eller guldrör. Av transparent plast. 15 cm lång.

Plasttub
Av glasklar polystyren med skruvkork. Tuben används till att förvara guldkorn, koncentrat eller mineralprov.

 

 

Nackdelar: Inga.

 
Ladda ner fil