Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Minelab SafariMinelab SafariMinelab SafariMinelab SafariMinelab Safari
  • Minelab Safari
  • Minelab Safari
  • Minelab Safari
  • Minelab Safari
  • Minelab Safari

Minelab Safari

Art. nr: 414

Universaldetektor med alla viktiga funktioner. Den är enkel att använda, har utmärkt sökdjup och en mycket bra diskriminering.

 

Metalldetektorn hittar ett häftstift på 19 cm, ett silvermynt på 34 cm och ett litet brunnslock på 100 cm. Fler djupsiffror, se Specifikation här ovan.

 

Lämplig för:

Arkeologi.

Smycken och mynt.

Spik i timmer.

Brunnslock och däxlar.

Gränsrör.

Beställningsvara, 1-2 veckor (0)
14.438 kr

Produktbeskrivning

Fördelar:

Innan vi räknar upp alla finesser och allt som detektorn kan, så kan vi tala om att Safari är mycket enkel att komma igång med. Om du tycker att det är besvärligt med alla inställningar - t ex om du är nybörjare - så kan du bara trycka på en knapp. Då ställer Safari in sej själv, enligt en grundinställning som teknikerna på fabriken rekommenderar. Sedan är det bara att "tuta och köra". Alltså - Vem som helst kan använda detektorn efter några sekunder.

 

Safari söker mycket djupt.

 

Det finns en mätare på displayen som visar hur djupt föremålet finns. Displayen är stor och lättläst.

 

Displayen visar vad för slags föremål som gett signal: Antingen som en symbol (t ex ett mynt, en ölring eller en spik osv, osv. Det finns många symboler). Eller som en siffra (det finns 51 siffror).

 

Safari har en mycket bra diskriminering. Du kan på ett enkelt "lära" detektorn olika föremåls elektriska egenskaper, s.k. "fingeravtryck". Du kan sedan låta detektorn reagera bara på dessa föremål, medan den fullkomligt struntar i allt annat. Eller, du kan låta detektorn filtrera bort signaler från just dessa föremål och leta efter allt annat.

 

Den har 4 inbyggda minnesfack i sin dator (jo, den har en egen inbyggd dator) där du kan lagra 4 olika diskrimineringsinställningar.

 

Safari arbetar på inte mindre än 28 frekvenser - samtidigt !!!  Detta gör att Safari med mycket stor säkerhet kan avgöra vad det är för slags föremål som den får signal ifrån. Resultatet visas då på detektorns display och du kan då bestämma dej för om du vill gräva upp föremålet eller inte.

 

Det går att göra en stor mängd inställningar - och spara dessa i detektorns minne. Detta, för att anpassa detektorn just för dina önskemål. När du väl lärt dej vad Safarin är kapabel till, har du en metalldetektor som du kommer att få stor glädje av i många, många år ...

 

Den har finsökningsfunktion (pinpoint)

 

Automatisk och/eller manuell markavstörning

 

Sökspolen är vattentät och den kan doppas ner till omkring 1 meter under vattenytan.

 

Safari är ergonomisk. Du kan använda detektorn länge utan att bli trött.

 

Uppladdningsbara Nickel-Metallhydrid batterier ingår. Batterierna räcker ungefär 14 timmar. På Safaris display visas hur mycket liv som det finns i batterierna. Extra batterihållare (där du kan ha reservbatterier) ingår. Batteriladdare för 240 Volt ingår. Laddare, 12 Volt (cig-tändaruttaget i bilen) finns som extra tillbehör.

 

Inbyggd högtalare.

 

3 års garanti.
Häftet "Metalldetektor - praktiska råd och tips", ingår.

DVD-skiva med en svensk film om hur man detekterar, ingår.
Batterier ingår.

 
Vi säljer inte några "nedbantade lågprisdetektorer". Våra är kompletta, med allt som kom med ifrån fabriken. 

 

Nackdelar:

Det går inte att lära sej Safari´s alla finesser på en förmiddag.

Men - och detta är ett viktigt men - Minelab´s konstruktörer har varit snälla nog att sätta dit en knapp och om du trycker på den, så laddas Minelab´s egna fabriksinställningar in. Då blir plötsligt detta tekniska underverk en "sätt på - tuta och kör" detektor. Du behöver inte ställa in ett skvatt !

 

Safari är några hekto tyngre än andra, enklare detektorer. (Men den är samtidigt robust)

 

Den är inte så bra på att hitta svagt mineraliserade stenar (mineraljakt). (Men den hittar bra mineraliserade stenar och meteoriter utan problem)

 

Den kostar mer än en enklare detektor. (Men så kan den ju så mycket mera)