Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Goldmagic spiralconcentratorGoldmagic spiralconcentratorGoldmagic spiralconcentratorGoldmagic spiralconcentrator
  • Goldmagic spiralconcentrator
  • Goldmagic spiralconcentrator
  • Goldmagic spiralconcentrator
  • Goldmagic spiralconcentrator

Goldmagic spiralconcentrator

Art. nr: 167
Nu är den hemma i butiken, den berömda Gold Magic Spiralkoncentratorn från USA - Den har funnits i över 20 år och har testats på många platser och bara blivit bättre.
 
Gold Magic kommer att vaska minst 65 kilo med sand, grus eller koncentrat på en timme och du behöver inte ens sikta materialet innan du vaskar (fast erfarenheten visar att resultatet blir bättre om du siktar materialet innan).
 
Du kan köra med Gold Magic till hälften nersänkt i vatten - Eller med helt torrt material.
 
 
Läs mer
Beställningsvara, 3-4 veckor (0)
5.750 kr

Produktbeskrivning

Gold Magic, Modell 12-INT drivs av ett inbyggt motorcykelbatteri (Ingår) och det kommer med två stycken laddningskablar i paketet, en till bilens laddningsuttag och en som du kan ansluta direkt till ett extra batteri (eller en alternativ likströmskälla) och du kan köra Gold Magic samtidigt som du laddar upp det inbyggda batteriet.

 

Kort beskrivning om hur Gold Magic fungerar.

 

Den 17 tums (43 cm) stora spiralvaskpannan är byggd för att fånga så mycket guld som möjligt. När hjulet snurrar och du fyller på med guldförande grus i den nedre delen av spiralvaskpannan så kommer materialet att klättra uppåt i vaskpannan och detta är möjligt eftersom det är gjutna skarpa kanter i spiralhjulet. 

Gold magic fungerar både torrt och vått men vi rekommenderar er att använda vatten eftersom resultatet blir mycket bättre när man använder vatten. det går att köra torrt med men tänk då på att ditt material måste vara ordentligt torrt.

 

När du fyller på med material så kommer guldet och andra tunga mineral att flytta sig uppåt till centrum av spiralhjulet där det finns en fördjupning, en "koncentrationskopp" och allt eftersom du fyller på med mera material så kommer guldet (som är tyngst) att tränga undan andra mineral och när du har kört ditt spiralhjul ett tag så skall allt guld ligga i koncentrationskoppen.

 

Denna process startar direkt när du fyller på material i Gold Magic och håller på tills du bestämmer dig för att sluta, det kan vara bra och göra en kort paus efter en stund och tömma ut koncentratet så att du inte förlorar något guld eller andra värdefulla mineral.

 

Det finns 69 stycken "omrörare" eller "upplösare" knoppar ingjutna i spiralhjulet och dessa är där för att se till att allt guld verkligen frigörs ur sanden och de gör att processen blir mycket bättre och att du får ut maximalt med guld ur ditt guldförande material. Lättare material med lägre densitet (vanlig sand och grus) kommer att stanna kvar i hjulet medans alla tyngre mineral så som svartsand, guld, silver, platina och vissa ädelstenar åker uppåt till koncentrationskoppen.

 

Förklaring till den tecknade bilden till vänster:

 

Område Nr 1.

Detta är det första steget och här skall du fylla på med guldförande sand (Helst med vatten, men det fungerar även med torr sand). Större grus och sten kommer tillsammans med vanlig sand att åka ur spiralhjulet när det sakta snurrar runt och guld och andra tyngre mineral kommer att "klättra" genom att först sjunka ner till de ingjutna skarpa kanterna och sedan följa med dessa kanter och klättra uppåt i spiralhjulet mot koncentrationskoppen.

 

Område Nr 2.

Här blir kanterna mindre och lite skarpare och de stora nuggets som man möjligen kan hitta kommer att stanna här så gör en extra noga undersökning i område Nr 2 innan du helt tömmer ut ditt Gold Magic spiralhjul. 

 

Område Nr 3.

Detta är det andra steget i spiralhjulet och det tyngre materialet kommer att följa med de gjutna kanterna uppåt mot koncentrationskoppen och nästa allt lättare material kommer att åka ur och ner till område Nr 1. där de slutligen åker ur.

 

Område Nr 4. 

Koncentrationskoppen, här hamnar till slut allt som är tungt och det är guld, svartsand och det är här du kommer att se ditt resultat. 

 

Gold Magic Spiralvaskpanna består av följande delar, som alla ingår i leveransen.

 

17 tums (43 cm) spiralvaskpanna.

12 volts Gold Magic motor.

12 volts, 5,0 Amp batteri.

Drivrem från motorn till Spiralvaskpannan.

Koncentrationskopp.

Gold Magic stativ med hållare för motor, batteri och spiralvaskpanna. 

En instruktionsfilm om Gold Magic på DVD.

Instruktionsmanual skriven på engelska.