Guldström använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
UV lampa 12 wattUV lampa 12 wattUV lampa 12 watt
  • UV lampa 12 watt
  • UV lampa 12 watt
  • UV lampa 12 watt

UV lampa 12 watt

Art. nr: 360

Batteridriven ultraviolett handlampa med både lång- och kortvåg.

Tyvärr slut i lager och krånglig att beställa.
Hör av er om ni vill köpa.

Denna modell har ett extra starkt ljus.

 

Med denna lampa hittar du (värdefulla) mineral. Mineral, som utan detta ultravioletta ljus, annars ser ut som "vilket värdelöst mineral som helst".

Beställningsvara, 1-2 veckor
6.353 kr

Produktbeskrivning

Fördelar:
Detta är en riktig UV-lampa, inte något billigt skräp från Taiwan. Den är gjord för att hitta mineral och att kontrollera ädelstenar. Inte bara att avslöja falska sedlar (men den kan naturligtvis göra det också). 

När vissa mineral belyses med UV-lampan, så återkastar de synligt ljus, i olika färger för olika mineral. (Diamant lyser särskilt bra.)

Lampan har både lång- och kortvågigt ultraviolett ljus. Du kan lysa med enbart långvåg, enbart kortvåg eller både lång- och kortvåg samtidigt. Detta gör att du med stor säkerhet kan avgöra viket mineral du hittat.

Med UV-ljus har man gjort många lönande fynd av industrimineral, som äldre tiders gruvfolk och geologer helt enkelt inte såg.

Batteridriven med inbyggd laddare 220 Volt. Du kan också ansluta den permanent till 220 Volt och låta den lysa kontinuerligt.

 

Den engelska boken "The Story of Fluorescense" ingår.

Vikt 1,8 kilo.

 

 

Nackdelar: (Guld lyser inte i UV-ljus. Tyvärr.)