•       

Varukorg 0

Är det svårt att ställa in en detektor?

 

Ställa in en detektor


Det är naturligtvis olika för olika detektorer. För dom allra enklaste detektorerna finns det inte mycket att ställa in, så där är det inga problem - bara "sätt på, tuta och kör". (Nackdelen med de enklaste metalldetektorerna är då att de inte har så många finesser som man kanske kunde ha nytta av på många platser.)

En del metalldetektorer har många rattar (inställningsmöjligheter) och det detektorerna är förstås svårare att komma igång med, jämfört med enkla metalldetektorer. Men många detektorer har då små färgmarkeringar, som man kan ställa in rattarna på. Gör man det, fungerar detektorn som allra bäst i de allra flesta situationer och det sägs då (med all rätt) att metalldetektorn har ett "tuta och kör-läge".

Att ställa rattarna på de av fabrikanten ditsatta färgmarkeringarna är förstås inte svårt. (När man blivit mera van vid sin metalldetektor kan man börja att "utforska" den, ställa rattarna i andra lägen och - på vissa platser eller under särskilda omständigheter - få ut ännu mer prestanda av sin metalldetektor.)

En del detektorer har ett antal fasta lägen. Det är bara att trycka in det man vill söka efter och sedan "tuta och köra". Mycket lätt att lära sej.

Men, det är klart att man måste läsa igenom - och förstå - bruksanvisningen!