•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 27

 

 

Hej på er alla Ädelforsingar !

 

Nuggetjakten i Australien

Nu är killarna - Sören Olsson till vänster, Gunnar Ljungstöm i mitten och Bjarne (Morgan) Zakariasson till höger på bilden - på plats nere i västra Australien. Där ute i vildmarken, kör dom sina metalldetektorer och plockar guldklimpar.

Nuggetjakt

Så här skriver dom:

Hej på där hemma, hoppas allt är bra. Här är det bara fint. Här har varit lite kyligt men nu verkar vädret bli bättre. Idag var det 27 grader i skuggan. Guldklimparna har varit lite svårflirtade men nu verkar det som om det har släppt. Efter en veckas bippande unnade vi oss lyxen att duscha. Vi ska in till Leonora imorgon (ca sex mil) och proviantera och fylla på vattenförrådet. Det finns ett par vattenhål här ute men man kan inte vara säker på att det finns vatten i dom, så det gäller att hushålla med det som man har med sig.

Med vänliga hälsningar,
Morgan, Gunnar och Sören.

 

Jag svarade:

Gött å höra ifrån er,

Ja, det är inte så bra när det är kyligt. Bara 27 grader i skuggan ... Jag gissar att det är Fahrenheit-grader. Extra tröja på, alltså.
Hittar ni inget vanligt vatten, så kan ni ju alltid prova med torrvatten. Det (har jag hört) ska finnas i Australien. Det är visst ett slags pulver som man blandar med luft ...Hoppas att ni hittar alldeles in i Hälsingland med guld och att ni trivs. Det är ni värda.

Very best,
Guldis.Hej på er (igen). Hoppas ni mår bra. Här har värmen börjat komma så smått, 33+ i skuggan.
Bifogar en bild på det som vi hittat hittills.

Nuggets

Det är mycket svåra förhållande med vilda getter och tondöva gojor som saknar varje uns av gehör. Det är mycket torrt här men det är ändå bättre än leriga och oframkomliga "vägar". Blomsterprakten är enorm med alla vildblommor som breder ut sig i regnbågens alla färger över det i övrigt så karga landskapet.

Kul att festen (han tänker på Ädelfors Open, 1-2 september) blev lyckad (fast inte vi var där).
Det kommer mer mail vad det lider.

Torrvattnet har dom slutat med för dom vattnade vägarna och då dammade det så fruktansvärt så ingen såg någonting. Så vi kör med Victoria Bitter istället.

Varma hälsningar från
Gunnar, Bjarne och Sören.WOW !!!

Tack för mailet. Jag har ännu inte hunnit lägga upp ert förra mail men jag ska lägga upp det idag. God hand var en really good hand. Alla vi andra kommer nu att få täta anfall av tung och svår avundsjuka.

Har (från en något osäker källa) fått höra att det numera finns torrvatten i bitar - liknande sockerbitar ...

Very best och hoppas att ni gör fler fina fynd,
Guldis.