•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 64

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar.

Här är reportaget ifrån denna säsongens bärnstensjakt i Falsterbo.

Vi träffades alla på lördagsförmiddagen utanför Leif Brosts bärnstens museum i Kämpinge. Vi var ungefär 20 stycken som hade samlats för att börja med en guidad tur av Leif, han är den med mest erfarenhet av bärnsten i detta landet. Jag kan varmt rekommendera alla som är intresserade av bärnsten att åka dit.

Här fängslar Leif oss med historia och skrönor om bärnsten, samt delar med sig av sin stora erfarenhet vad det gäller olika bra fyndställen.

Vi valde att börja där vi alltid brukar att hitta mest, vid Ljunghusen som ligger precis vid Falsterbokanalen. Och gissa vem som fann den stösta.

Här har vi några av de glada Ädelforsingar. Rydbergarna, Larsa och Britt valde att stanna kvar men vi andra drog oss upp till Skanör för att se om vi kunde hitta mera där....

Några hade valt att bara vara med på lördagen, och på kvällen så åt vi en superb supé som Björg ordnade med`(Tack Björg) Vid detta resturangbesök disskuterade vi bomavgifter i Norge ???( Rydberg vet mera om detta, fråga honom).

Här ser ni de sanna entusiasterna på söndagsförmiddagen, vädret var fullständigt strålande och vi njöt i fulla drag. Kan det bli bättre än så här.....
Här ser ni Sven-Gunnar(bomavgiften), Per, Sussane och Berit mitt i tången där man finner bärnstenen.

 

Så här ska det se ut när man har hittat bärnsten. Vi fick nog en liten mager skörd i årets jakt men sånt där är ju väldigt beroende på stormar och från vilket håll som stormarna har blåst. Enligt expertisen så skall man vara ute tidigt efter det har stormat ifrån Polen, då har man den största chansen att finna de riktigt stor bärnstenarna.

 

Men vi fick en solig och fantastiskt trevlig helg med både bärnstensfynd och trevliga kvällar, så detta är en tradition som vi kommer att fortsätta med.

Very best,
Rolf Guldström

kampanjer