•       

Varukorg 0

 

Nu är isen bruten för säsongen 2009


Hej alla glada Ädelforsingar.
På allmän begäran kommer vi att hålla öppet alla helger från och med nu.

Det är så mycket gäster som kommer redan under helgerna och campingen börjar redan att leva så ni är alla välkomna. Johannes och jag kommer att vara här mellan 10.00 till 17.00 och ni behöver inte boka under helgen utan det är bara att komma.

Vi är igång och guldvaskningen är öppen, vi fick besök av en grupp på 25 personer redan den 15 april.....
När de ringde och bokade så sa jag till att de skulle gå ut och stoppa ner händerna i vattnet och ringa mig efter 10 minuter. Min tanke var givetvis att de skulle förstå att det är kallt i vattnet för gröngölingar.

Men döm om min förvåning när de faktiskt ringde tillbaka efter 10 minuter och insisterade på att de verkligen villa komma och vaska guld.


Här ger vi isbrytarna de första instruktionerna på hur man vaskar guld i Ädelfors

Sedan så berättar vi om bra ställen att gräva på.

Siktbaljan. Här kom den första chocken, det var verkligen kallt i vattnet.

Nu visar Johannes och jag mera i detalj hur man gör när man praktiskt vaskar fram guldet.


När vi ger en ordentlig instruktion på detta sättet så lär sig gästerna mycket fortare hur de skall göra och vi kommer igång lättare.

En sådan här demonstration tar ca 10 minuter och efter den är det dags för gästerna att själva greppa vaskpannorna och gå ner och hämta grus.

Nu är det bra att man har lyssnat på instruktörerna och gräver på rätt ställe.


Vi brukar vara minst 1 instruktör på varje 10 gäster, men idag var vi fler.


Som ni ser så var koncentrationen verkligen på topp.

Vi behövde inte hjälpa isbrytarna så mycket. fast det var kallt och denna gången så stannade de inte så länge utan vi gick upp till den värmande brasan och ryckande hett kaffe.

Vi tog även en tur bort till gruvmuseet och efter isbrytarnas kalla besök så kommer minst 50% av gästerna att återvända senare när det har blivit lite varmare i vattnet.

Hej alla vänner.

Jag ville bara känna lite vad ny tycker om vårt förslag på en ny logga. Hör gärna av er med era synpunker till oss via mejl rolf@guldstrom.se eller telefon 0383-460 000.

Väl mött säsongen 2009 i Ädelfors ...
Familjen Guldström