•       

Varukorg 0

 

Om en lös skruv


Delar av metall, glas eller sten som hamnar på fel ställe är till skada både för människor och maskiner. Vi är tillsammans med vår partner specialiserade på magneter, metalldetektorer, röntgenteknik och inspektionssystem för tillverknings-, process- och återvinningsindustrin.

Vår affärsidé är att tillsammans med vår partner leverera kompletta lösningar för detektering och avskiljning av metaller och andra främmande föremål. I vår verkstad bygger vi samman komponenter av välkända fabrikat till kundanpassade system. Med utbildning och tydliga instruktioner för handhavande och rutinkontroller blir driftsäkerheten den allra högsta.

Nu kom det ett telefonsamtal från en kund (som vill vara anonym) och de hade tappat bort en skruv i sin produkt och behövde hjälp med att detektera fram den. Efter lite information om hur emballaget såg ut och hur stor den borttappade skruven var så kunde vi rekommendera GuldBug-2 som en lämplig handhållen detektor för att klara jobbet.

Så vi skickade upp en GoldBug-2, efter support via telefon så kunde Anders ställa in detektorn och var redo för att gå ut på lagret och detektera

Hej Rolf

ska utföra ett försök till i dag, tog med mig hörlurar för att se om jag kan få lite snitts på detta.
hör av mig i eftermiddag, kommer stå på vårt central lager och testa under fm i dag. hör av mig efter 13:00

M.v.h Anders
 

Så jag återgick till jobbet med att översätta manualer för de nya metalldetektorerna som inom kort skall komma upp på vår hemsida. Nästa mejl från Anders såg ut så här:


Hej Rolf

första pallen (av 25) sista kartongen(av 6st). Träffen var "klockren"
M.v.h. Anders

Jag blev självklart mycket glad och skickade ett mejl till Anders som såg ut så här:

Hej Anders

Underbart, vad glad jag blir.
Vad du nu än gör så berätta inte detta för andra ;-}
Då skall de med köpa detektorer och då får vi så mycket att göra så vi hinner inte med.
Om det är OK med dig så gör jag nog en liten grej med detta på nätet och jag berättar givetvis inga detaljer om vem du är och vad ert företag heter utan bara något allmänt om vad bra detektorer går att användas till.

Och svaret blev:

Har talat med "driftaren" och det är ok.
Du kan få lite fakta


Vi hade 4 val:

1: att omprocessa materialet hade kostat oss ca. 100000:-/ sats och det var 4st

batcher, med risk för stora skador på en "glasreaktor"

2: genomlysning på lokal flygplats, här gissade jag en kostnad på 30-35000:- (5 man + logistikproblemet med en lastbil samt 2 dagars arbete).

3: Handsikta = 2-3 dagars arbete (5-skift).

4: Metalldetektor. (typ 30 min, efter mina problem med att lära mig maskinen)

Liknande händelse har hänt tidigare och då förkastades metalldetektor, vi valde genomlysning.

Mina chefer blev så imponerade av detta så de ifrågasatte varför jag inte köpte en dyrare maskin inkl. hörlurar.Finns det någon möjlighet att jag kan få byta upp mig till en värre, typ Elite eller kommer detta ställa till mera problem för mig (vad gäller annan typ av maskin med andra inställningsmöjligheter).I värsta fall får jag ta med min barn ner och vaska lite guld i sommar får du lära mig hur Elite fungerar ;-)

M.v.h. Anders
Det känns underbart när man på ett enkel sätt kan hjälpa någon med problem.
 

Men för att undvika liknande problem i framtiden så rekommenderar vi att bygga in en automatisk metalldetektor i systemet och då slipper man liknade problem i framtiden.

 

Om ni vill titta på flera lösningar, gå då in på vår sida för industrin.


Väl mött i Ädelfors ...
Familjen Guldström