•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 58

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar. 

Nu har det varit bra väder och vaskpannorna har redan varit nere i vattnet här i Ädelfors. Vi har också varit uppe på min och Eriks inmutning som ligger uppe vid Hällaskallen och gjort en första rekognoscering. Det är så att Erik och jag har bestämt att alla medlemmar får lov att prospektera där uppe så länge som man inte gör någon större skada på marken.

Det är, vad vi tror på detta ställe som man hittade det första guldet här i Ädelfors. Och på denna plats har vi hittat några av de allra finaste stufferna, med synligt guld.

Anledningen till att jag skriver är för att nu till helgen så är det dags för den 13 internationella Mineral- och Smyckestensmässan i Göteborg.
Tid: Lördag 26 april 10.00-17.00 Söndag 27 april 10.00-16.00.
Plats: Frölundaborg-Friidrottens hus (intill ishallen)

Jag kommer att vara där som utställare och visa upp metalldetektorer och vaskutrustning. Det är som vanligt en massa fina stenar som visas och ett bra tillfälle att få reda på vad den där stenen som ni har hittat egentligen är för något.

Göteborgs Geologiska Förening brukar alltid ha en sorts jourhavande geolog på plats som kan svara på era frågor om detta. Det ska bli regn så ni kan lägga ner trädgårdsarbetet och kom till stenmässan.

Very best,
Rolf Guldström