•       

Varukorg 0

 

Prospekteringen efter bärnsten

 

 

Prospekteringen efter bärnsten

Hej Alla Ädelforsingar !!
Här kommer en kort rapport ifrån årets bärnstensexpedition i Falsterbo. Vi började på samma sätt som förra året, med ett besök hos Leif Brost på hans fina museum i Kämpinge. Klockan 12.00 på lördagen samlades vi och det var 12 stycken förhoppningsfulla Ädelforsingar som mötte upp.

Efter information och en rundvandring så åkte vi ut till stranden i Falsterbo. Men det gick trögt så flera började misströsta och efter ett par timmar så var resultatet verkligen magert. Bara en liten bärnsten funnen. Då åkte vi vidare till Skanörs strand. Där hittade vi en ännu mindre bärnsten. Så resultatet efter lördagen letande var klent trots att vi var mycket bättre utrustade än förra året.

Bärnstensjakt

Såhär letade vi...
Lite nedstämda åkte vi så mot Trelleborg. Men vi sa att det tar vi igen imorgon. Så efter en dusch och lite trevligt sällskapsliv, gick vi hem till Roland & Björg för lite kaffe och sedan vidare ut på restaurang för god mat. Snart var humöret åter på topp. När vi sitter där så säger Thomas att Leif Brost hade föreslagit ett annat ställe längs Falsterbo strand, så vi beslöt att leta där på söndagen.

Samling vid kiosken i Falsterbo söndag klockan 12.00. Alla var med, utan Thomas sambo Anette, så 11 glada Ädelforsingar åkte längs Falsterbo kanal österut och ut längs stranden. Väl på plats, började vi att leta och efter en halvtimme så kom de två första bärnstenarna upp ur tången och alla kom till samma ställe. Sedan gick det av bara farten och inom en timme så hade alla hittat.

Såhär ser det ut när man finner bärnsten..
Roland hittade så två riktigt stora som ni kan se av bilden, där nästan alla bärnstenar som vi hittade på söndagen är med. 4 Ädelforsingar hade redan åkt hem tidigare, så deras stenar är inte med.

Bärnsten

Vårt reslutat på söndagen..
Vad vi lärde oss av denna utflykt är att det skall vara musslor i tången om man skall göra fina fynd och det var lite tidigt att leta bärnsten i oktober.

Om man nu skall tro alla experter som vi mötte på stranden i Falsterbo.

Ännu mera bärnsten

Jag tycker att ni som har möjlighet skall prova att leta bärnsten, för när man väl hittar så stiger pulsen avsevärt och det är inte så svårt att leta efter Östersjöns guld.Med soliga hälsningar från Rolf Guldström.