•       

Varukorg 0

Var lär man sig att vaska guld?


Välkommen till oss, vi lär dig mer än gärna hur man gör oavsett om du är en nybörjare som vill vaska guld med vaskpanna eller om du verkligen vill lära dig "allt" om guldgrävning. Vi kan det mesta och vi har lång erfarenhet.


Hittills har man grävt upp nästan 200 ton guld i Sverige. Det finns - helt säkert - ännu mycket mera kvar att, med god lönsamhet, gräva fram. Den svenska utvinningen av guld har varit helt inriktad på bergshantering. Praktiskt taget allt guld, kommer ifrån gruvor i våra berg. I jämförelse med denna mängd, så har praktiskt taget ingenting (ännu) vaskats fram ur våra vattendrag. I vattendragen har det bara tagits vaskprover i akt och mening att hitta fram till moderklyftet, guldådern.

Det betyder inte att det inte finns stora mängder guld att hitta i vattendragen. I vårt land är det bara så att få människor har varit inne på att vaska guld i större skala. Men det har börjat puttra ute i bäckarna... Det är känt att ett allt större antal guldgrävare har börjat vaska med olika typer av maskiner. Att döma av storleken på dessa maskiner (och att flera guldgrävare byter upp sej till allt större maskiner) så finns det gott om guld. Så gott om guld, att de fortsätter med sin vaskning.

Praktiskt taget alla geologer av klass - som vi talat med - är övertygade om att det kan finnas lika mycket vaskbart guld här i Sverige, som i Alaska eller Kalifornien.

Är det så att du vill lära dig att vaska guld så rekommenderar vi att du vänder dig till Guldvaskningen i Ädelfors.

Är du intresserad så hittar du mer information under Guldvaskningen i Ädelfors!