•       

Varukorg 0

 

Michaels resa till guldet i Guinea

 

Kära Ädelforsingar

Låt oss berätta om ett verkligt äventyr för er.

En bekant guldgrävare Michael, som bor i Sverige och är ädelforsing gjorde en annorlunda resa för något år sedan. Han lastade sin Toyota och en släpkärra med utrustning och körde ner till Guinea för att gräva guld.....

Michael menar att det var egentligen ingen märkvärdig resa, men jag har gjort samma resa och kan intyga för er att det är rätt häftigt och mycket lärorikt. det är som att köra Paris - Dakar bara lite längre, med din egna bil och utan serviceteam...... Michael stannade i Guinea ett par månader, tills spårljuskulorna började flyga i luften. Då var det dags att åka hem.

 

 

Här nere i schaktet ser ni hur man måste hugga loss den packade sanden.

För att komma till det guldförande lagret fick man gräva sig ner en bit.

Det är inget litet hål pojkarna gjort tillsammans med Michael.

Michael hade med en mycket uppskattad vinsch.

Lite bekvämligheter ville Michael unna sig i vildmarken och en av dessa var ett soltak.
Under soltaket finns förutom en stol även hjärtat i operationen, en Highbanker, mer om Highbankern senare.

Här ser vi bilen, släpet och lite av Michaels utrustning samt två av personalen.

Det blir rätt varmt i Guinea mitt på dagen och då tar man det gärna lite lugnt. Nere i schaktet är det dock en bra arbetstemperatur. Så ner och skotta grus, skicka upp det med vinschen och stå under ett soltak och mata grus i en Highbanker och få betalt, det är ett bra jobb för en afrikansk guldgrävare.

Här kan vi se arbetsplatsen.

Vi kommer till detaljerna på Highbankern längre ner i brevet. jag vill bara att ni skall förstå hur man gör. Skaffa en bra Highbanker, gräv där det finns guld (Gärna mycket, minst 2 gram per ton) lägg upp ett litet mellan lager med guldförande grus. Skaffa någon som är villig att mata highbankern med gruset, en snäll fru, eller någon trevlig kamrat. Se sedan till att jobba på och resten är bara matematik, räkna hur många ton per timme ni kan skotta så ser du hur mycket guld ni kommer att få.

 

Vad som är viktigt är att har bra arbetskraft och en bra Highbanker, det kan vara bra att vara i ett bra guldförande område också.

Här ser ni Michael, en glad och trevlig guldgrävare.

Urban och jag är nere och hälsar på hos Michael för att titta på hans Higbanker som är en Prospector från Goldfield Engineering Company och vill ni veta mer om deras produkter så kan ni skriva in följande adress i er webbläsare, eller klicka på länken: www.goldfieldeng.com

Som ni ser så klarar man utan problem själv av att rulla ut den, väl genomtänkt design och det är en rätt tung pjäs som är byggd för att vaska .
 

Vi tittar mera i detalj hur maskinen är byggd och jag kan berätta för er att det är amerikansk kvalitet, som ni vet så överdimensionerar jänkarna det mesta och denna Goldfield Highbanker tål verkligen tuffa tag.

Spraybaren och grizzlyn, på svenska blir det duschen och siktgallret. bara en liten detalj så att ni skall se att Goldfield verkligen har tänkt. man kan byta storlek på gallret och man kan även använda flera galler så att gruset blir siktat i exakt den storlek man vill.


Stenarna som inte passerar igenom siktgallret åker vidare ner på gallret och blir på så sätt ordentligt tvättade och efter detta så åker de ut en liten ränna och hamnar vid sidan av highbankern.

Vattenpumpen.

Michael har valt en dieseldriven vattenpump och det är viktigt om man skall gräva guld i Afrika. Det blir så varmt att vanliga bensinpumpar inte klarar av hettan. Men här hemma i Sverige går det bra med en vanlig Vattenpump, men som vanligt så rekommenderar vi en vattenpump av bra kvalitet. Det lönar sig.

Här har vi hela paketet, Michael vill sälja detta till dig för 85 000 kr, om du är intresserad så kan du kontakta då Rolf Guldström på 0383-460 000.
Då får du en mediumsize Higbanker som klarar av att gräva guld var som helst och den är komplett med slangar och vattenpump och allt som du behöver för att lyckas som guldgrävare.

Som du ser så är transporten inga problem, detta klarar man i nästa vilken terräng. Leta reda på ett bra ställe med mycket guld så passar den highbanker mycket bra.

Här väger pojkarna upp lite av skörden. När guldet är i denna formen, naturligt vaskeguld, så brukar karathalten (renheten) ligga runt 21,5 till 22 karat (900 fin) och som guldgrävare så känner man genast igen det på utseendet och även på tyngden i handen.

En stolt guldgrävare från Guinea, 2 kilo guld blir med dagens pengar ca 600 000 kr (300 kr grammet). Det är minsann ingen dålig lön för att våga säga upp dig från jobbet och följa din dröm om att bli guldgrävare på riktigt. Vi kan hjälpa dig med råd och tips och bra ställen samt vilken utrustning man bör välja för olika projekt.

Vi har dessutom fler spännande historier och ni är välkomna att följa oss på webben eller varför inte komma ner till Ädelfors så kan vi ljuga samman lite vid brasan under den underbara Svenska sommaren.....

Väl mött i Ädelfors ...
Klanen Guldströms