•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev nr 4

Nya prospekteringar

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar,Ja, denna helgen har jag fått lite mera info om hur det gick i Laxarby, förra helgen. Man hittade - tillsammans - hundratals guldkorn i gruset. Det största var 2,3 mm. Det fanns guld både en bit uppåt stränderna och (mest) i gruset i bäcken. Förmodligen sträcker sej själva guldådern utefter bäckbottnen. Jonny kommer att gräva vidare och kanske - har han sagt - kommer han åter att ordna med en prospektering i samma bäck.

Tidningen "Dalslänningen" hade skickat ut sin stjärnreporter till bäcken och det blev nästan 2 fulla sidor, den 22:de september, om vår prospektering. Fina bilder men sämre med stavningen.

Jonny funderar också på att ordna en annan prospektering i Dalsland på ett ställe där ... (Hemligt än så länge.)

En eller möjligtvis två höstprospekteringar är på gång öster om Vättern. Mer om dessa senare...

Här i Ädelfors grävs det vidare - särskilt nere i högarna - men det är förstås lite glesare mellan guldgrävarna än vad det var i somras.

Pia Guldström är ute var och varannan dag med sin metalldetektor och kommer hem med ett 15-tal mynt varje gång. Ibland hittar hon också smycken, bland annat en guldring och en silvermedaljong. Det äldsta myntet hon hittat är en 3/4 skilling banco. Nå, det bidrager ju alltid lite till hushållskassan.

En ny dredge håller på att se dagens ljus. Vi har byggt en fungerande prototyp av en helt ny undervattensdredge. (Vi har också byggt ett 15-tal prototyper som inte fungerade särskilt bra.) Den ska nu anpassas för produktion och blir väl färdig inom ett par månader. När vi provar den i Emån, märks det att hösten är nära. Det är en aning "friskt" i vattnet. Långhandskarna är en välsignelse...

Antalet medlemmar ökar stadigt. Det är roligt tycker jag.

Well, ladys and gentlemen, mycket mer hade jag inte att komma med idag. Tänk på att detta nyhetsbrev inte blir mycket mera innehållsrikt än vad som skickas in till mej. Det är alltså ni själva som får hjälpa till lite. Skicka bilder och historier!

Very best,
Guldis