•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 25

 

 

Hej på er alla Ädelforsingar !

 


Guldvaskartävlingarna Ädelfors Open

Hej alla Ädelforsingar.

Det är Rolf som skriver detta brev ifrån huvuddatorn. Jag ville bara berätta vad som har hänt här i helgen hos oss. Vi har haft en stor fest här i Ädelfors. Med tävlingar och gemyt. Folk började att anlända redan i mitten av veckan, vi hade långt över 100 anmälda till maten och massor av förfrågningar till tävlingarna. Det blev lite trångt på vår nattparkering så vi fick agera lite parkeringsvakter och be gästerna att ställa sina bilar på grusplan efter det att husvagnen var uppställd.

På fredagen var det riktigt kul att se merparten kända och okända gäster anlända. Fredagen blev till en spontan fest med massor av glam.

Lördag satt jag hemma när det började att duggregna och sedan var det bara att köra igång med att sätta upp tävlingskansliet, som farsan med stor heder skötte om. Det var ett helt gäng som var med och tävlade:

8 stycken blåbär
36 stycken surdegar
48 stycken i Guldströms Kupp

Vinnare blåbär: Evy, Ristiina och Susanne. Surdegarna: Werner, Nils-Bertil och Sara.

Vinnare

Guldströms Kupp: Calle Kupp stod som vinnare.

Calle Cup

När väl prisutdelningen var avklarad var det maten som kom som nästa "punkt" på programmet. Den detaljen skötte Kathe & Ristiina om med bravur och maten var väldigt god (Kathes guldgrävarsoppa).

Senare var det det stora fyrahundra-fyrti-fyrverkeriet som kom som nästa och det var grymt. Folk skrek "VM-klass" !!! Jag fattar inte hur Danne och Rickard klarar att överträffa sig själva från år till år men jag kan säga att de börjar att bli berömda här i Vetlanda. Hela nejden talar om "fyrverkarna" i Ädelfors och folk från när och fjärran kommer för att titta på deras stjärnsmällar.

Vi hade också ett mycket uppskattat nuggetlotteri där vi lottade ut hela 5 nuggets (ca 5 gram styck) till 5 mycket glada vinnare.

Vi hade på söndagen en ny tävling som vi kallade Manicktävlingen. Den kom till på initiativ av Anders Svensson (hedersknyffel). Tävlingen öppnades klockan 12.00 och det var 5 manicker som deltog. Det var ett stort intresse från publiken och de som ställde ut sina alster fick demonstrera sina manicker. Massor av foton togs av manikerna ( nya idéer hos hemmabyggarna )

Manik

Nästa år blir nog manick-tävligen större med olika klasser.

skakgaller

Anders Svensson med sin "skakgaller-ränna".

Skakbord

Lars Guldström med sitt skakbord som inte skakar.

Kent me pumpen

Kent me pumpens makalösa maskin.

Highbanker

Nils-Bertil Persson med sin highbanker. Vinnare i tävlingen.

Väl mött i Ädelfors hälsar familjen Guldströms.

eko