•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 69

 

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar.

Nu är det snart dags att slå upp portarna på allvar, vi öppnar för fullt måndagen den 28 juni.
Detta innebär sedvanliga VM tävlingar (läs veckomästerskap) varje lördag under veckorna 27 till vecka 34.

Tävlingarna kommer att starta klockan 19.00 varje lördag och reglerna är enkla, det gäller att vaska fram guldkornen som vi har lagt i hinkarna på kortast möjlig tid. och att inte förlora några, för då blir det 5 minuters tidstillägg per förlorat guldkorn. Vi kommer att dra reglerna mera ingående strax innan tävlingarna börjar.
De som segrar i varje VM tävling går vidare till den stora finalen vid Ädelfors Open (4-5 september)

I år har vi på begäran infört ett helt otroligt pris som kommer att avslöjas vid den stora finalen(4-5 september), i och med detta så har vi höjt startavgiften med en tia så nu kostar det hela 30:- att vara med. Låter det skoj, kom då hit och var med och tävla, vem vet just du kanske vinner.....

Sotarns långränna och Cliffords dredge

Vi har haft besök av en hel del guldgrävare sedan vi senast gjorde ett brev och jag vill bara visa lite av dem som har varit på besök.

Här har vi så Cliffords hemmabygge Orion. Ni som varit med på våra nyhetsbrev vet att Clifford byggde dredgen förra året, nu är den förfinad och var är bättre att provköra den, än här nere där det ju finns både guld och likasinnade.

Den fungerade fantastisk bra, tyst och fin. Clifford har monterat ett galler som sköljer av gruset från stenarna innan de åker ner i rännan. Det är bara att gratulera, Clifford har förtjänat det.

Vid tömningen av rännan kan det vara bra med en hjälpande hand. Här är det Lennart som hjälper till, det var stora mängder grus som passerade rännan. Lasta av och på klarade Clifford själv med hjälp av en vinsch och marinplywood skiva. Detta är en av de många finesserna med Orion.

Väl mött i sommar,
Rolf Guldström