•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 74

 

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar,

Vi har varit uppe i Skinnskatteberg och grävt guld. Det var en prospektering som anordnades av mig tillsammans med Christer (vet ej efternamnet). Björn Granlund hjälpte till som guide och duktig amatörgeolog vid exkursionen uppe vid Bastnäs gruva.

Vi bokade in oss på Liens Camping i Riddarhyttan och blev totalt 24 glada guldgrävare. De flesta av oss kom redan på fredagskvällen, några sent. På lördagsförmiddag mötes vi uppe vid receptionen där vi språkade lite innan vi åkte ut till Högforsbäcken där spadar och rännor sattes i aktion.

Lördagen den 2 oktober

Här på detta stället i Högforsbäcken fann Björn flest guldkorn, de var små men väldigt vackra.

Fram på eftermiddagen åkte vi till en annan bäck och lika glada var Erik, Calle och Dagmar. 

Vi fann bara lite smått mickroguld under lördagens vaskande, och kan ni tänka er, jag fann inte ett enda !!!
Men det var fina bäckar och alla som var med var nöjda. Björn var den som fann mest, grattis Björn.

På kvällen blev det som alltid, en hel del guldsnack och Dryxta gänget hade mycket att berätta om sina äventyr i Klondike. De har varit där nu under sommaren som gått och vi ser alla fram emot en mustig reserapport om deras äventyr. Nåväl, alla kvällar tar ju slut och vi skulle ju upp till Bastnäs gruva nästa dag, så det blev inte så förfärligt sent.

Söndagen den 3 oktober

När jag vaknade så var det av att det regnade och det är ju bara bra när man skall leta mineral, men det blir blött.

Det var Björn som tog kommandot, Björn hade med sig stenar från sin geologiklubb Spinnellen så att vi kunde se vilka mineral det var vi skulle titta extra efter. Det tog oss inte lång tid att finna det mineral som vi letade efter. jag är ledsen att säga, jag var inte så noga med att skriva upp alla namn, men fina var de.

Björn skötte sitt jobb med all heder och var en tålmodig guide, och det är inte lätt med alla dessa mineral som finns uppe vid Bastnäs gruva. Vi blev lite färre som var med på söndagen, Dryxtagänget åkte redan på lördagkvällen och några tyckte att det regnade för mycket.

Det är kul med sten. 

Sammanfattningsvis var det en lyckad prospektering, det var magert med guld, men massor med fina mineral.

Tack till Christer & Björn för all hjälp.

Very best,
Rolf Guldström