•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 29

 

 

Inbjudan till bärnstensjakt i Falsterbo

Hej Alla Ädelforsingar !!

Nu har så det blivit dags att gå ut och hämta mera bärnsten nere i Falsterbo. Nu skall jag inte brodera ut texten för mycket, men att leta bärnsten är lätt. Vi gjorde förra året så, att vi tog varma kläder och gummistövlar samt små håvar med oss. Men de små håvarna hade vi ingen användning av, då skall man ha stor stabil håv samt sjöstövlar om det skall vara någon nytta med håv.

Håv på bärnstensjakt

Så vi rotade helt enkelt runt i tången vid strandkanten och det tog oss cirka 20 minuter för att hitta den första bärnstenen. Sedan gick det av bara farten, jag vet att alla hittade och Annette hittade den största, stor som en golfboll.

Vi har lagt upp det så att vi träffas både på lördag den 6:e oktober och söndag den 7:e oktober, så att ni som bara kan vara med en dag också kan komma med. Mötesplatsen på lördag blir i Kämpinge, där det finns ett enormt fint bärnstensmuseum. Det är lätt att hitta: Åk bara mot östra utkanten av Kämpinge så står det skyltar.

Vi möts där på lördag klockan 12.00. Då börjar vi med ett besök i museet och sedan vidare till stranden.
Vi har planerat att sova över på ett litet hotell-vandrarhem som heter Night stop och ligger i Trelleborg. För på lördagskvällen blir det nämligen lite samkväm.

Söndagen blir det samling vid kiosken alldeles efter Falsterbo kanal också klockan 12.00 och då åker vi direkt till stranden.
Ta nu med varma kläder, ett gott humör, samt eventuell fika så ses vi i Falsterbo.

Om det är någon med frågor så går det bra att ringa mig på 0383- 46 00 00 eller så kan ni maila till rolf@guldstrom.se

Bärnsten

Rolf Guldström