•       

Varukorg 0

 

Guldfynden som mångdubblade omsättningen i firman.


Hej alla glada Ädelforsingar

Vi kan inte låta bli att berätta historian som nyligen (den 13 oktober 2011) har varit ute i tidningen Dagens Industri. Här en "rewrite" av artikeln som skrevs av Björn Solfors.

Lars Guldström som grundade firma Guldström & Co AB har tillsammans med familjen och Rolf Guldström arbetat i mer än 40 år med att hjälpa människor i drömmen om att finna riktigt mycket guld och givetvis med att sälja bra utrustning till guldgrävare.

Ovan bild Rolf Guldström med en GPX 4500 och Lars Guldström med sin klassiska blå vaskpanna.

Det kom ett oväntat telefonsamtal från Mohammed i Dubai som fick företaget att ändra sin historia och skjuta raketfart på försäljningen av metalldetektorer.

Inte en i våra vildaste drömmar kunde vi ana vad som väntade, Mohammed ringde och beställde en GPX 4500, den dyraste detektor vi har (pris 40 000 kr). vi säljer kanske en om året och Mohammed betalade och allt var bra, efter 2 veckor så ringer Mohammed igen och vill köpa en till...

Ok svarar jag det går bra och var vänlig och betala in pengarna. det har jag redan gjort sa Mohammed. Två veckor till går och sedan ringer Mohammed igen, Ok tänker jag, det är säkert något fel på detektorn eller så förstår han inte hur den fungerar...

Men nu säger Mohammed att han vill köpa fler, jag nästan ramlar av stolen när han vill köpa 3 stycken! Jag frågar Mohammed vad det är som händer och då berättar han att med hjälp av de GPX 4500 detektorerna som vi har sålt så har de hittat massor av guld och bland annat en nugget som vägde på 3 kilo.

Jag hinner nästan inte lägga på luren innan nästa kille ringer från Dubai och vill köpa fler GPX 4500 detektorer och inom bara 2 månader så säljer vi över 100 stycken GPX 4500.

Nu händer allt snabbt, vi får in så många order på dessa detektorer så att vi kan inte sälja dem, de tar slut hos Minelab som är vår leverantör och vi begär in förskottsbetalningar på detektorerna och kan knappt hålla räkningen på alla förskott som formligen väller in. Bokföringsmässigt var det en mardröm och utan Linda som hjälper till med kontona hade det aldrig fungerat.

Det var helt galet och alla nere i Dubai ville köpa våra detektorer ni som kommer ihåg iPhone rushen så kan jag berätta att detta var likadant, om inte värre.
jag tog tillfället i akt och åkte ner till Dubai och träffade våra köpare där, det blev faktiskt 3 resor ner till Dubai som är en fantasisk plats om man vill göra affärer eller bara ha semester.

Det blev även en resa ner till Sudan som var ett riktigt bra land och jag trivdes bra och alla var mycket vänliga, både inne i stan, Khartoum och ute på guldfälten bland alla Sudanesiska guldgrävare och detektorister.. Se YouTube filmen här.

Anledningen till vår framgång med försäljningen är att vi svara i telefon nästan jämt, vi finns med och syns på internet, och vi är distributörer för Minelabs metalldetektorer.. Från en omsättning på 3 miljoner är vi nu uppe i 23 miljoner hittills för 2011 och året är inte slut än...

Fast nu vill ingen köpa Minelabs GPX 4500 längre men vi har nya kunder på andra metalldetektorer och säljer dem i ännu större volymer. Vi håller nu på och tittar lite närmare på Sudan och kommer förhoppningsvis att öppna en butik nere i Khartoum där vi i första hand skall sälja detektorer men i det längre perspektivet även sälja guldgrävarutrustning och erbjuda service och utbildning.

Så om ni stannar kvar och läser våra nyhetsbrev så kanske ni kan få en chans att åka med ner till de nya guldfälten i Sudan där det pågår en guldrush av gigantiska mått och de behöver mycket hjälp av oss.

Två mycket glada tyska turister som gräver guld i gruset utanför guldvaskningen.

Vi sålde guldvaskningen till Johannes och det hade aldrig fungerat med att sköta guldvaskningens alla gäster samtidigt som all denna försäljning. Vi är mycket glada över att det fungerar så bra med Johannes och vi vet hur mycket arbete det är att sköta guldvaskningen.

Bästa hälsningar,
Rolf Guldström.