•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 65

 

 

Här är berättelsen ifrån Kathes och min resa till Ovada, Italien.

Vi ville göra en guldresa som semester och då föll valet på Italien för vi hade hört att där skall det vara varmt och att det skall finnas gott om guld i vattnen runt floden Po. Så Kathe bokade in resan som vi beslöt att göra i slutet av oktober, vi kunde inte vara borta så länge så det blev en kortresa på 5 dagar och vi flög ner till Milano där vi hyrde en bil för vidare färd ner mot Ovada.

Väl framme i Ovada så hade vi bokat ett möte med Giuseppe Pipino som driver ett guldmuseum i staden och även är aktiv guldgrävare. Vi träffades i staden och åkte hem till Giuseppe för en kopp kaffe och information om guldet i området. Han hade ordnat med tre Italienska guldgrävare som lovade att guida oss runt dagen därpå, så vi tog in på ett hotell i staden och somnade sött.

Efter detta besök så åkte vi ner till en lantgård där våra Italienska guldgrävar-vänner hade varit förutseende att beställa lunch till oss alla. Och jag kan berätta för er att frukostarna i Italien är små men luncherna är gigantiska med minst tre olika rätter och en hel del vin. så vi blev sittande till bords i nära nog två timmar innan det hela var klart. Och gott var det. Efter denna lunch var det så dags att åka ner till floden alldeles vid Ovada för att vaska.

Ner till floden så kom Giuseppe och besökte oss. Här var det verkligen gott om guld, det blev gult i varje panna.
Så vi riggade upp våra rännor och använde hendersonpumparna, resultatet ser ni här nedan.

Detta område som vi prospekterade i var fantastiskt bra, vi vaskade här i ungefär tre timmar och det hela resultatet ser ni lägst ner på sidan. Kathe och jag var tillbaka efter en lillsemester vid Rivieran, men då hade vi otur med vädret så vi vaskade bara två timmar med lite klenare resultat. Men gott om guld finns det helt klart.

Denna resa var en rekar resa och nu planerar jag att åka ner i April för den Italienska guldgrävar föreningen har en stor årlig tävling som går av stapeln första måndagen efter påsk och om det är så att någon är sugen på att åka med så hör bara av er till mig så kan vi åka ner tillsammans och gräva guld. Det var ett bra ställe, gästfria människor. Det enda som är lite krångligt måste jag väll säga är språket, för Italienarna är inte så duktiga på engelska och jag är inte så bra på Italienska.

Om det är så att någon vill ha tips om Italien så hör bara av er till mig.

Very best,
Rolf Guldström