•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 73

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar,

Det har varit översvämning i en del vattendrag i Småland... Även Emån har stigit mellan 1,5 - 2 meter. Vi har dock lyckats klara Guldvaskningen med hjälp av hårt slit, 7 starka pumpar en traktorgrävare och ett antal guldgrävare med spadar och skyfflar (tack för all hjälp!). Det fanns ingen tanke på att förlora "slaget" mot Emån. Nu - efter nästan 3 veckors "kamp" - känner vi oss nästan helt säkra på att vi har vunnit.

När det är översvämning, varför inte passa på att utnyttja detta? Sagt och gjort; vi skaffade fram en "surfbräda" (en bit av ett golv till en husvagn) och ett långt rep, som vi band fast i ett träd lite längre uppströms. Vi skulle ha VM i (stillastående) Forssurfning (Wake-board?). Eftersom vi inte var säkra på om experimentet var livsfarligt eller inte så beslöt vi oss för att Robban Pahlm skulle bli försökskanin (det är ju inte så noga med honom).

Efter en del försök, lyckades Robban ta sej upp en bit på surfbrädan.
Livräddaren och assistenten Erik Pau tappade greppet och spolades med Emån en bra bit innan han kunde ta sej iland (helskinnad men kanske något skärrad).

Så kom Robban då upp på brädan och bevisade därmed att det gick att surfa utan att förflytta sej en enda meter i förhållande till stranden. 

(Robban, som var den enda som deltog i VM:et, vann stort!)

Väl mött i Ädelfors, där det nästan alltid händer nå´t skojsamt.
Rolf, Arne och Lars Guldström