•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 81

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar

Nu har vi, som vanligt, haft Guldgrävarfest tillsammans med GGF. Det blir många bilder i detta brev; en bild säger ju mer är tusen ord. Så här blev det ...

Tävlingarna på lördagen:

Ädelfors SM guldvaskarktävling.

Guldvaskartävlingen GGF:s Blåbär.

GGF:s Surdegar.

 

Tider antecknas och dubbelkollas. Guldkornen räknas och dubbelkollas. De som hjälpte till vid domarbordet var:

Från vänster på bilden här över: Solveig Pahlm, Lars Guldström, Ann-Marie och Tommy Ohlsson (som också vann tipspromenaden), Ove (?) Adolfsson och Anette Rosén. Alla gjorde ett fantastisk jobb!

 

 

På Guldvaskningen fanns det för tillfället ingen präst, så pappa Guldström fick rycka in som vigselförrättare.
(Lars är bland annat en gammal sjökapten och som sådan så får han viga brudpar ombord på fartyg, på internationellt vatten. Vi hade därför sjösatt en kanot (alltså ett fartyg) vid vaskplatsen. Vattnet klassades som internationellt eftersom det fanns både danskar, tyskar, norrmän osv. där.)


Vigseln var en smula annorlunda. Rolf - som så många gånger förut lovat ganska mycket - ansågs inte mäkta med att lova något mer (han var helt enkelt och med andra ord inte tillräckligt betrodd). Därför fick han istället höra en mängd fruktansvärda och apokalyptiska hot om vad som skulle hända om han inte var snäll mot sin Lucy. Rolf fick då ta skeden i vacker hand och acceptera hoten. Dessa går inte att överklaga. (Som best men ställde Ingvar (syns i röda "Long-Johns" för om fartyget) och Roland (som inte syns på bilden) upp. De utförde sina uppgifter med väl godkänt beröm).

 ... och de fick passera under en vaskpannebåge. (Lägg märke till att en del håller sina pannor uppvända. Detta var inte någon slags protest eller politisk markering; de hade bara inte ännu vaskat färdigt i Guldströms Kupp.) Äktenskapstävlingen var därmed avgjord och båda de tävlande vann. Rolf vann dock mest, det var alla överens om.

Den stora festen på kvällen:

Sedan blev det fest i "Hall of Fame". Det serverades en ofattbart välsmakande kanonsoppa som vinnaren av Blåbär - Berit Rydberg - kokade ihop, tillsammans med sina barn och barnbarn. En kulinarisk fullträff !!! Gubben hennes, en man benämnd Sven-Gunnar, eldade under pannorna.

 

Fyrverkeriet med Danne Dynamit, som utklassade alla andra, tidigare fyrverkerier. Det började med smakfullt uppriggade nödbloss bakom guldvaskningen ... varpå Ragnarök brakade loss ...

Danne "Dynamit" Nyby hade än en gång överträffat sig själv, något som ingen av de församlade guldgrävarna hade kunnat föreställa sig.

 

Söndag:
Så blev det metalldetektortävling i "gropen" vid vaskplatsen:

Manicktävlingen:

 

Johnnys (ni kommer väl ihåg att det var han som vann guldmedaljen i GGF:s Surdegar) skapelse "Torpeddredgen", en makalös manick, en kegjeupphängd undervattensvertikaldredge som kan sänkas ner till stort djup. Den har inbyggda guldfällor och kan arbeta kontinuerligt. Precisionsbyggd i rostfritt stål. Borde definitivt ha vunnit!

Ett jättestort tack till er alla som hjälpte till att göra Guldgrävarfesten till den fina fest som det blev. Vi vet att de flesta hjälpte till med lite av varje. En del av er har vi glömt att nämna vid namn, men vi kan inte komma ihåg allt som alla gjorde. Många av er har också bidragit med bilder (över 300 stycken) och vi vet nu inte längre vilka av er som bidragit med vilka bilder.

Det har tagit "lite tid" att komma ut med detta nyhetsbrev, men vi har helt enkelt inte hunnit med tidigare... Det är fortfarande fullt upp med gäster här i Ädelfors.

Väl mött nästa gång ...
Familjen Guldströms