•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 46

 

 

Guldfynd i Ädelfors bergen

Jag måste berätta en sak... Roland och hans synnerligen vackra och goa hustru Björg, var ute bland Ädelfors-gruvorna och gick.

Roland
Här ser ni själva hur han ser ut.


Roland - som hade tagit på sej ansvaret att hålla reda på var dom var - gick naturligtvis vilse. Nå, innan han hade upptäckt detta så satte han sej ner i en stenhög och slog på sin Falcondetektor ... Efter en liten stund hade de två (det var antagligen mest Björg) hittat ett 25-tal positiva stenar, som dom tog med sej tillbaka till bilen. (Det var Björg som hittade vägen till bilen.)

Väl "hemma" i Ädelfors, tvättades stenarna i oxalsyra och undersöktes därefter. Det behövdes vare sej lupp eller glasögon för att se guldet. Stora, häftiga fläckar av guld !!!

Guldstuff
Här är en av stenarna.

Guldstuff
Ser ni guldet?

Roland blev direkt bjuden 5.000:- för en av stenarna, men han avböjde genast det budet. Dagen efter tog dom sej tillbaka till sin stenhög (denna gången var det Björg som visade vägen) och hämtade ytterligare ett 25-tal positiva stenar.

Nå, sedan detta kom ut har antalet guldletare ökat betydligt uppe i Ädelfors-bergen... Flera guldgrävare försöker att gå vilse med flit.

Väl mött i Ädelfors ...
Very best,
Guldis