•       

Varukorg 0

 

Detta är "föreningen" Ädelforsingarnas första utskick.

 

 

(Spara det noga! Det kan få ett avsevärt samlarvärde om några år :-))

Jonny Eliasson har en inmutning i Dalsland, där han har hittat guld och starkt mineraliserade stenar i en bäck. Bäckbottnen är till viss del blottat berg med fullt synliga kvartsgångar. I gruset mellan stenarna i bäcken finns både grovt och finkornigt guld.

Jonny behöver lite hjälp med att få reda på var malmen (som uppenbarligen finns i bäcken) mera exakt finns. Det behövs alltså guldvaskare som vaskar på olika ställen.

karta

Karta över området
Helgen 16 - 17 september träffas vi därför på plats i Dalsland. Mötesplatsen är idrottsplan i Laxarby (som ligger vid väg 164 mellan Bengtsfors och Åmål - se bifogad karta) klockan 11 på förmiddagen lördagen den 16:de. Därifrån åker vi i samlad tropp till inmutningen, som ligger "en bit" därifrån. De som vill komma upp redan på fredagen, träffas på samma plats klockan 19.

Ta med egen vaskutrustning, panna, sikt, ränna, Guldströmmare (bäcken är idealisk för en sådan), dredge, metalldetektor eller vad ni har och vill. Ta med egen mat och eget tält.

Kirsten Eliasson kommer att laga lunch på lördagen och ordna med kotletter att grilla på kvällen. Vill ni ta del av maten så kostar det 50:- Det är också möjligt att man sätter upp ett 20-manna militärtält, där man kan få sova. Detta kostar inget. Först till kvarn med anmälan...

De som vill komma med på denna prospektering, MÅSTE anmäla sej till Jonny eller Kirsten på telefon 0370 - 336 175 mellan kl 18 - 21 (var snäll och respektera dessa telefontider, eftersom båda jobbar skift). Absolut senaste anmälningsdag är den 13 september. Det är inget som hindrar att du anmäler dej redan nu. Tala om ifall du/ni:
Vill ha mat (2 mål - 50:-),
Om du/ni vill komma på fredag eller lördag,
Hur många du/ni blir,
Om du behöver plats/platser i militärtältet,
Lämna också ditt telefonnummer ifall det skulle bli någon ändring som man i rådande stund inte vet något om.

Min tro är att detta blir en höjdarprospektering!

Väl mött,
Guldis.

PS. Om det blivit något galet med detta, första utskick så får ni ursäkta och höra av er till mej så att jag kan rätta till det till nästa gång. Alla barn i början... DS.