•       

Varukorg 0

 

Hur det gick på bärnstensjakten 2007

 

Hej alla glada Ädelforsingar


Här kommer en skön rapport från Bjorg, skriven direkt till er alla på norsk.


Lördag
Så har vi hatt årets bärnstensletande, Vi var 28 ivriga letande pluss lilla knådden (på pappas rygg). Alla möttes på bärnstensmuset, der vi så oss omkring, det var i år tio nya som var med. Efter omvisning, och lite handlande kjörte vi ned till Skanör, der hadde Jag och Roland varit dagen innan och det var gott om tång och leta i, men tyvar hadde blåsten pa natten rört om dette, men noen få bärnsten hittade vi (jaq hittade den första).

Vi fikk värdens hagelväder fy ,va kaldt. Efter ett tag beslöt vi och åka vidare till kanalen, där hittar vi alttids nått tänkte vi. Och som tur var hittade vi en del, Britt och Bengt började och plockade, det ble 15-20 stycken tror jag. Alle rusade dit, förutom de som lene med sine metalldetektorer, det ble funnet penger, kapsyler och lite annat skit.

Solen kom så nöen gikk bare och njöt. Vi hadde bokat bord på Istanbul kl.19.00, Roland och jag tänkte att i år skall vi väre tidlig ute, men da vi komur dit var nesten alle där, alle var hungriga och törsta efter hele dagen ute. Som vanligt var allt perfekt, maten var toppen, stemningen var hög, prat och skratt stod högt i tak.

Söndag.
Tyvar så måtte Roland och jag stanna hemma i dag. Jag pratade med Susann och Anders, de hadde kjört till Falsterbo for att leta. Solen lyste så jag tror att dom hadde en fantastisk dag. Susann och Per hittade ca- 50 bärnsten, så da tror jag att dom andra hittade lite ogsa.
Helsningar Bjorg.
 

Lördagen den 11 november 
Efter allt letande åkte Lucy och jag hem, jag hade bara hittat en liten bärnsten men jag hade skoj ändå. Lucy gick med sin detektor och hade hittat många fina fynd. Ett litet smycke och massor av mynt, Rolf Ulbrich gick även han med sin detektor och hittade ännu fler mynt. Nu var det eftermiddag och gänget åkte till Nightstop och sedan blev det fest på restarung Isanbul, som vanligt med god mat och mycket glam......

Söndagen den 12 november
Ett stort tack till Björg och Roland som är så snälla och håller i denna årligt återkommande bärnstensjakt.
Vi kommer nästa år igen och då, då skall vi hitta alla de stora, jag lovar..... 

Väl mött i Ädelfors ...
Familjen Guldström

favoriter