•       

Varukorg 0

 

Ädelforsingarnas nyhetsbrev 55

 

 

Hej alla glada Ädelforsingar !!!

I somras var ett TV-team ifrån Antikrundan här i Ädelfors och filmade. Vi tog med teamet in i guldgruvan med alla kameror, sladdar och lampor. Det var jag (Rolf), Ingvar & Robert Pahlm som tog dem med på detta äventyr, det tog halva dan.

Sedan var det så dags att besöka guldvaskningen. Vi (farsan & jag) hade skickat ut ett brev till alla Ädelforsingar om att SVT var på G och det var ett trettiotal guldgrävare som hörde vårt rop på hjälp.

Två av medlemarna i Dryxta-gänget med sin Gordon Banks.
Så vårat tv-team fick en hel del att styra med på backsidan guldvaskningen där alla hade samlats i Emån. Det blev en massa filmande av diverse makalösa manicker.

Efter allt detta filmande så var det dags att lära ut guldvaskandets ädla konst till programlederskan, hon var inte svår att lära men det blev faktiskt inget guld i de två första pannorna men i den tredje panna så blev det bingo. Tre guldkorn och hennes glädje var total.

Nedan lär jag Ann hur man vaskar guld.

Jag kan också berätta för er att ljudkillen blev gripen av guldfeber, han har varit med och spelat in Robinson nere i Malaysia. Jag blir inte förvånad om han sitter och finvaskar där nere !!!!

 

Bästa hälsningar,

Rolf Guldström