•       

Varukorg 0


Precisionsdetektering med pinpoint - förbättra skattjakten

 

När du använder en metalldetektor ger den vanligtvis ett (till en del diffust) svar som är "stort som ett litet moln" från ett föremål i marken. Med funktionen Pinpoint (Pinpoint = finsökning) kan du minska ner det "molnet" till en enda punkt som då är rakt ovanför föremålet i marken.

Att hitta exakt rätt plats - hur det fungerar


En detektors spole - och det gäller de allra flesta detektorer - måste vara i ständig och rätt så snabb rörelse för att kunna finna föremål. När man då fått en signal så är det inte alltid så lätt (för en nybörjare i alla fall) att exakt avgöra var max signal är. Men, med pinpoint-funktionen behöver inte spolen vara i rörelse; den ger signal ändå - rakt över föremålet.

När man har fått en signal - med detektorn i normalläge, utan pinpoint - så får man ju ett hum om var föremålet finns, kanske på någon halv kvadratmeter när. Då ställer man sin metalldetektor i pinpoint-läge och "finsöker" sakta det ställe där föremålet gett signal. Det är då mycket enkelt att på centimetern när avgöra var föremålet finns.

De flesta detektorer söker inte riktigt lika djupt i pinpoint-läget som i sitt normala läge. Det kan därför vara svårt att "pinpointa" mycket små eller djupt liggande föremål.

 

Pinpoint

Bilden visar Normalt sökläge till vänster och Pinpointläge till höger


Pinpointers finns även som handhållna enheter som kan spela en avgörande roll inom metalldetektering genom att hjälpa dig att exakt lokalisera ett upptäckt metallföremål. Medan traditionella metalldetektorer ger dig en allmän uppfattning om ett objekts plats, så kan du alltså med en pinpointer få reda på exakt var under marken föremålet du hittat finns.

Vilka är fördelarna med att använda en pinpointer?


  • 1. Exakt platsbestämning: Pinpointers gör det möjligt för dig att exakt lokalisera målföremålen du hittar inom några centimeter, vilket minskar behovet av onödigt grävande. Detta gör också att risken för att skada värdefulla fynd minskar. 

  • 2. Tids- och energibesparing: Genom att använda en pinpointer minskar du betydligt den tid och ansträngning som krävs för utgrävning. Säg hej då till tungt grävande och sållning av jord. 

    3. Effektiv återvinning: Pinpointer är ett suveränt verktyg som hjälper dig att mera exakt avgöra var föremålet finns. Precisionen säkerställer att du inte missar något när du letar smycken, mynt och andra skatter. 

    4. Förbättrad sökeffektivitet: En pinpointer kan också bespara dig från många falsklarm, särskilt i områden med hög mineralhalt. Genom att bekräfta den exakta platsen för ett fynd kan du gräva mer exakt.

Så använder du en pinpointer


Att använda en pinpointer är enkelt och effektivt:

  • 1. Detektera signalen: När din metalldetektor signalerar att du hittat metall, pausa och sätt din metalldetektor i pinpointläge om du har denna funktionen. Har du en handhållen pinpointer plockar du fram denna.  

  • 2. Börja sökningen: Om du har en handhållen pinpointer, sänk ner den i hålet eller på platsen som din metalldetektor har markerat. Rör den runt i området medan du lyssnar efter ljudsignal eller tittar efter tecken på att du hittat rätt.

  • 3. Följ signalen: När du närmar dig målet kommer pinpointern att ge ifrån sig starkare signaler. Sakta ner din sökning och titta noga efter dessa signaler.

  • 4. Hitta exakta platsen: När pinpointer-signalerna når sin högsta nivå är du direkt ovanför fyndet. Prova försiktigt marken eller gräv på den exakta platsen för att hitta det som ligger nergrävt.

Hitta den perfekta pinpointern


Vårt sortiment med olika pinpointer för metalldetektorer riktar sig till skattjägare på alla nivåer. Oavsett om du är nybörjare eller är ett erfaret proffs så finns det en pinpointer som passar dina behov. Vår samling inkluderar olika modeller med olika funktioner och specifikationer, alltså kan du välja den som kompletterar din metalldetektor och din föredragna sökstil bäst.

För att läsa mer och utforska vårt sortiment av pinpointers och hitta den som kommer att ta ditt metallsökande till nästa nivå, se vår Pinpointer-produktsida.

Oavsett om du letar efter antikviteter, mynt, smycken eller andra värdefulla föremål kommer en pinpointer att hjälpa dig att gräva fram dem.